Перемога
16.04.2024 15:27

Олег Жданов. Як Україні перемогти у війні з РФ?

Військовий експерт Олег Жданов розглядає декілька варіантів завершення війни в Україні. Про це він розповів у коментарі From-UA.

- Можуть бути два варіанти. Перший варіант — це знесення Путіна як керівника Росії, зміна політичної еліти, скажімо так, простішим язиком кажучи, дворцовий переворот, в ліпших традиціях Російської імперії. Якщо це здійсниться, з новим керівництвом можна буде спробувати домовитися про повний вивід російських військ з нашої території. І другий варіант — розгром російської армії. Вона сама вийде. Якщо вони отримують у нас суттєвий розгром на лінії фронту, вони сами побіжать. Буде обвал фронту — і вони просто побіжать. Інших варантів не існує. Путіна влаштовує ситуація та, яка є сьогодні.

А для того, щоб був розгром, нам потрібно зброю, ту, якої у нас не вистачає. Нам треба сотню літаків, нам треба декілька сотень ракет, і тоді ми вирішимо це питання. Причому, поки Путін не зібрав нове військо, а я думаю, що якщо вони зараз 300 тисяч нагребуть, то до кінця року вони сформують дві загально військові армії, і це для нас буде нова величезна проблема. Так що поки є вікно можливостей, бачите, а наші партнери розглядають зовсім інше вікно можливостей, вони розглядають вікно можливостей перемовного процесу.