Зеленський
06.06.2024 15:36

Андрій Миселюк. Чи принесе саміт у Швейцарії мир Україні?

Організований Україною Глобальний саміт миру у Швейцарії відкриє можливість для "обмежених" майбутніх переговорів з Росією. Спочатку Україна планувала заручитися на саміті підтримкою всієї "формули миру Зеленського", яка, з-поміж іншого, передбачає виведення військ РФ на кордони 1991 року. Але потім звузила порядок денний до кількох пунктів.

Політолог, директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог" Андрій Миселюк в коментарі From-UA розповів, що Швейцарія з самого початку закладала те, що Росія на другому етапі має бути залучена до цих переговорів.
- Власне кажучи, саме тому Швейцарія та інші країни глобального півдня, які там були, вони наполягали на обмежених формулюваннях, які були прийнятні для якомога більшої кількості країн. Там залишились три центральні пункти.

І згідно тих повідомлень, які зараз є, там пропонується, щоб на другому етапі обговорювались інші мирні пропозиції, і у другому саміті вже має брати участь Росія. Тобто фундамент буде закладений на першому саміті, а на другому, попередні він має відбутися восени, там вже буде Росія.