30.04.2013 10:26
Про перспективи започаткування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС та про шляхи узгодження існуючих проблем у торговельній сфері між сторонами йшлося сьогодні у ході зустрічі української делегації, очолюваної Першим віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим, з Комісаром ЄС з питань торгівлі Карлом де Гухтом.

Сергій Арбузов наголосив, що окремі чутливі для ЄС торговельні питання, не повинні жодним чином бути стримуючим фактором для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, передає Урядовий портал.

Було підкреслено готовність у стислі строки знайти спільно з європейською стороною взаємоприйнятні рішення для їх врегулювання.

Сторони також приділили увагу прогресу у виконанні українською стороною реформ, передбачених в порядку денному щодо асоціації Україна-ЄС.

У ході зустрічі порушувалися питання підготовки до імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС.

Серед інших питань, обговорених під час зустрічі, – важливість організації потужної інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед українського та європейського бізнесу щодо практичного функціонування ЗВТ. Окрему увагу було приділено крокам Уряду України, спрямованим на поліпшення бізнес-клімату.

Сергій Арбузов запросив комісара ЄС здійснити візит в Україну ближчим часом. Запрошення було з вдячністю прийнято.


29 квітня 2013 року Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов перебуває в Брюсселі з першим робочим візитом. До складу делегації України входять Міністр фінансів Юрій Колобов, Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, заступник Голови Нацбанку України Микола Удовиченко, Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький.