Інвестори «Варшавського» випили каву під вікнами ФДМУ – голова Фонду Сенніченко проігнорував запрошення
06.07.2021 14:46

Інвестори ЖК «Варшавський Плюс», які фактично опинились у заручниках держави і вже понад півроку не можуть отримати ключі від придбаних власним коштом квартир у повністю зведених будинках, проводять мирну акцію протесту біля стін ФДМУ на столичному Печерську. 

Інвестори «Варшавського» випили каву під вікнами ФДМУ – голова Фонду Сенніченко проігнорував запрошення

Акція стартувала о 8:30 6 липня за адресою вул. Генерала Алмазова, 18/9 з ініціативи інвесторів ЖК «Варшавський Плюс». Не маючи змоги зустрічати новий день під власним дахом, майбутні сусіди вийшли провести ранкові ритуали зі своїми родинами під стіни Фонду держмайна. 

Інвестори, які через чиновницьке свавілля опинились просто неба, змушені вдаватися до всіх законних методів заради того, аби вирішити створену посадовцями проблему.  Вони надсилали на ім’я голови Фонду особисті та колективні звернення, а також публікували відкритий лист із закликом до чиновників сісти за стіл перемовин і спільно вирішити гостре питання щодо введення будинків в експлуатацію та присвоєння їм поштових адрес. 

Інвестори «Варшавського» випили каву під вікнами ФДМУ – голова Фонду Сенніченко проігнорував запрошення

Однак, попри значний суспільний резонанс, жодної відповіді від державних структур на офіційне письмове звернення ініціативної групи досі немає. 

Тому, аби почути позицію керівництва Фонду державного майна і отримати відповідь на питання: «Коли прості люди нарешті зможуть заїхати в свої квартири?», учасники акції запросили голову ФДМУ Дмитра Сенніченка доєднатися до розмови за філіжанкою запашної кави.  

Голова ФДМУ Дмитро Сенніченко

Дмитро Сенніченко

Утім, ані самого пана Сенніченка, ані жодного з його заступників на робочих місцях люди так і не застали. Тому наразі інвестори чекають на поліцію, аби написати відповідну заяву до правоохоронного органу. 

Нагадаємо, девелопер ЖК «Варшавський Плюс» звів будинки у строк, але їх не вводить в експлуатацію замовник – державне підприємство агрокомбінат «Пуща-Водиця», який знаходиться  в управлінні Фонд державного майна України. Вже майже рік люди не можуть отримати ключі від своїх квартир. 

Таким чином, замовник будівництва державне підприємство у штучно створеному конфлікті із забудовником використовує інвесторів як заручників та важіль впливу. За словами представників ініціативної групи інвесторів, усі процеси щодо введення житла в експлуатацію наразі повністю заблоковані замовником будівництва – ДП «Пуща-Водиця», який ухиляється від виконання своїх зобов'язань замовника будівництва за вказівкою управляючого органу – ФДМУ.