Нардеп Анатолій Гунько
15.11.2021 11:02

Нардеп Анатолій Гунько після оприлюднення інформації про причетність до рейдерства та викрадення врожаю на державному підприємстві «Іванівка» НААН України побіг по кабінетах своїх покровителів у владі. Гунько шукає захисту в Офісі Президента, де має контакт і куди, за нашою інформацією, заніс частину прибутку з виручених за вкрадене збіжжя 152 мільйонів гривень. Зважаючи з посиленням боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, якої вимагають від України американські партнери, нардеп від «Слуг» боїться аби інформація про нього не дійшла до Президента Володимира Зеленського.

Наш співрозмовник в Офісі Президента на правах анонімності розповідає, що вже наступного дня після публікації Анатолій Гунько бігав по Офісу Президента з роздруківкою статті.  

«Слуга», якого неформально називають одним із «смотрящих» за Чернігівщиною, просив високопоставленого чиновника ОП аби інформація про нього та силовиків, яким він гарантував безпеку, не дійшла до першої особи держави. За «тишу» Гунько обіцяв 10 мільйонів гривень.

Нардеп Анатолій Гунько

Нагадаємо, фігурант гучного земельного скандалу, якому слідство аргументовано закидало участь у організованому злочинному угрупуванні, що намагалося не лише вкрасти у держави особливо цінні землі під Броварами, але напередодні війни порізало та продало на металобрухт унікальне радіообладнання, що покривало радіосигналом 95% території України, Анатолій Гунько знову взявся за старе. І знову держпідприємство. Щоправда цього разу підприємство підпорядковане не Міноборони, а Національній академії аграрних наук України. На початку жовтня ДП «ДГ «Іванівка», що розташоване на виборчому окрузі діючого нардепа Гунька, захопили рейдери на чолі з азербайджанцем Гасановим Алаббасом Шахріяр Огли. Рейдери не просто захопили, а під прикриття силовиків зібрали та вивезли з державних полів збіжжя на 152 мільйони гривень. Частина з них пішла на оплату послуг охороних фірм, керівництва поліції, прокуратури, юристів, нотаріусів та судів. Як бачимо, це ще не кінець витрат. Значні суми підуть на те, щоб інформація про рейдерське захоплення земель науки не дійшла до Президента.

Більше про ситуацію тут: https://from-ua.com/articles/615740-gunko-znovu-vzyavsya-za-stare.html