Гуньку на олію
01.12.2021 15:05

Учасники антитерористичної операції (АТО) на Сході України звинуватили народного депутата від «Слуги народу» Анатолія Гунька у покровительстві рейдерського захоплення підприємства Національної академії аграрних наук на Чернігівщині та викрадення з його полів врожаю на суму у понад 150 мільйонів гривень. Бійці завітали до приймалень Гунька та директора-казнокрада.

За словами одного з учасників акції Дмитра Скрипки, директор держпідприємства Микола Половік за вісім років керування, завдав збитків на суму в 90 мільйонів гривень. На переконання учасників АТО, викрадення врожаю було б неможливе без участі нардепа Анатолія Гунька, який спочатку називав Половіка злочинцем, а потім організував йому прикриття та гарантував безпеку.

«Цього пана ще в липні Гунько називав негідником і навіть створював в парламенті ТСК, але, коли настав час збирати соняшник різко змінив свою думку, - говорить колишній боєць 24 окремої механізованої бригади Дмитро Скрипка. – Залишили наш соняшник секретарю. Це наша «чорна мітка» і нагадування про те, що жоден злочин не залишиться безкарним. Ні кишенькові прокурори, які не бачать підстав для накладення арешту, ні судді-переселенки, які ухвалюють рішення в інтересах рейдерів, ні менти, які помагають красти збіжжя. Ми бились на Майдані і воювали на Сході не за те, щоб упирі з корочками грабували державу».

Учасники бойових дій залишили нардепу від «Слуги народу» мажоритарнику Анатолію Гуньку «чорну мітку» у вигляді мішка соняшнику. Демобілізовані бійці навідались до громадської приймальні Гунька у Борзні і, не заставши нікого на місці, завітали на держпідприємство Національної академії аграрних наук в Іванівці (Борзнянської громади). Там, як відомо, цієї осені приватна фірма з Дніпра під прикриттям спецпризначенців КОРД зібрала і вивезла у невідомому напрямку врожай соняшника на суму 152 мільйони гривень.

Інший учасник акції, який впродовж чотирьох років воював на Сході України в різних підрозділах ЗСУ Максим Соловар, обурюється тому, що врожай крали з полів держпідприємства під прикриттям спецпідрозділу КОРД, таким чином залишивши людей без їхнього збіжжя та заробітку.

«Такі як Гунько повинні сидіти не в парламенті, а на нарах», - каже боєць. – А ментам повинно бути соромно за те, що допомагають бандитам обкрадати власний народ».

учасники АТО звинуватили народного депутата у покровительстві рейдерам

Як відомо, врожай із полів держпідприємства вивозила фірма, власником якої є азербайджанець Гасанов Алаббасом Шахріяр Огли.
Збіжжя, яке вивозили за межі державного підприємства, ніде не обліковувалось і не відважувалось. Законний директор підприємства нарахував збитків на 152 мільйони гривень. Згідно оперативних даних, збіжжя вивозили на елеватори в Парафіївку, Велику Доч та Ніжин. Більша частину соняшника продали на Ніжинський жиркомбінат. Гроші, отримані від оборудки розділили навпіл між Гасановим Алаббасом Шахріяр Огли та Анатолієм Гуньком. Частина з них пішла на оплату послуг охороних фірм, керівництва поліції, прокуратури, юристів, нотаріусів та судів.

Анатолій Гунько, як відомо, до того як стати нардепом, був замішаний в ще одному скандалі з захопленням земель Радіопередавального центру під Броварами. Тоді порізали на металобрухт унікальну радіовежу «Борей», здатну покрити сигналом всю територію України. Гунька від правосуддя врятував прихід до влади «зелених» та мандат нардепа.

Як повідомляло видання From-UA.com, посилаючись на власні джерела в Офісі Президента, Гунько боїться, щоб про його участь у справі НААНУ не дізнався Президент.