Tarantino family
03.06.2022 14:54

Як повідомляють вітчизняні ЗМІ, ресторани з мережі Tarantino family Дмитра Федотєнкова можуть бути причетні до фінансової «підтримки держави-агресора після силового вторгнення на територію України» - компанії постійно виводили кошти до російської федерації навіть після початку агресії.

Як пише ТСН,про це викриття повідомили у Національній поліції. Під час слідчих дій також виявили чимало інших кричущих порушень, про що поінформували вітчизняні ЗМІ.

За даними журналістів Української правди, йдеться саме про Tarantino family Дмитра Федотенкова, до якої входять зокрема ресторани Муракамі, Руккола, Дрова, Варенична, Fabius та Harvest тощо. Слідством також встановлено, що учасники схеми займалися легалізацією грошових коштів, отриманих в Україні незаконним шляхом з подальшим виведенням їх на територію РФ, а також на рахунки кіпрської компанії через яку здійснювалося фінансування та управління бізнесом у росії. Відомо, що напередодні агресії рф власник залишив територію України й переховується за кордоном.

“Оперативники Нацполіції здійснили документування учасників злочинного угруповання, дії яких направлені на підрив національної безпеки та підтримання держави-агресора після силового вторгнення на територію України. В ході досудового розслідування встановлено, що незважаючи на введення санкцій та початок повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України, громадяни України – власники мережі ресторанів, кількість яких налічує до 70 закладів, 12 з яких розташовані у Москві, зберегли контроль над бізнесом на території країни-агресора, шляхом перейменування московської частини бізнесу та передавши її в управління компанії, підконтрольній російському ресторатору. Крім того, встановлено, що учасники злочинної групи причетні до незаконних заволодінь земельних ділянок та підприємств, а також контролюють певну частину будівельного бізнесу на території Києва “, – повідомили громадськості у Нацполіції.

Як стверждують журналісти ТСН, раніше повідомлялося що Дмитро Федотєнков незаконно заволодів компанією “Укрбуд”. Новий “власник” почав масштабний розпродаж майна “Укрбуда” та виведення капіталів компанії – лише в перші місяці було виведено понад 4 млрд гривень. Через такі дії постраждали близько 40 тис. осіб. Але тоді йому таки самому вдалося уникнути покарання, незважаючи на те що на сторону попередніх власників встали суди і Антирейдерська комісія при Мінюсті.

Виникають питання – скільки в Україні ще таких бізнесів які працювали на дестабілізацію ситуації? І чи знайдуться в них в Києві під час війни нові «криши», адже, схоже, що за справу Tarantino Дмитра Федотєнкова цього разу взялися серйозно.