програмування
27.09.2022 13:25

Програмістам, як вже досвідченим, так і новачкам, буде дуже цікаво дізнатися, які мови програмування будуть найбільш актуальними у наступному році. Слід зазначити, що ті чи інші мови набувають популярності в залежності від сфери використання, тож це і обумовлює їх популярність у конкретний період часу.

Python – найкраща для початківця

Якщо вам цікаво, з якої мови програмування краще почати взагалі, то відповідь можна знайти в блозі IT-рекрутингової агенції ITExpert. Тут надано багато інформації, що стосується вибору мов програмування для початківців, є посилання на безкоштовні курси, що допоможуть опанувати нові знання в IT-сфері. Блог ITExpert – це багато корисних публікацій як для новачків, так і для досвідчених IT-спеціалістів.

Саме про Python можна сказати, що цю мову обирають першою для навчання, адже вона має весь необхідний потенціал для вирішення базових завдань, також синтаксис її дуже простий. Python застосовують у таких сферах, як:

  • машинне навчання;
  • системне адміністрування;
  • data science;
  • бекенд різних веб-сервісів.

Треба зазначити, що Python не дає можливості легко перемикатися між вивченням фронтенд до бекенд і навпаки.

JavaScript – дуже популярна

Якщо ви бажаєте працювати фронтендом (вакансій на ринку дуже багато), то обирайте для вивчення JavaScript. Також цю мову можна назвати трендовою на GitHub. JavaScript – не складна мова, вона рекомендується для вивчення новачками, але слід зауважити, що разом з нею треба буде вивчити інфраструктуру фронтенду та супутні фреймворки.

Java – ідеально підійде для бекенду

Ніякого відношення до JavaScript Java не має, вона активно використовується у бекенді. Є таке припущення, що Java вже не користується великим попитом, але якщо спиратися на курси, вакансії, конференції, то можна побачити геть іншу картину.

C++ – складна, але дуже вживана

Для того, щоб програмне забезпечення мало можливість працювати на всі 100 %, використовують саме C++. Ця мова складна, але дуже корисна, тож не дивно, що її використовують в пристроях з малопотужними процесорами та в іграх.

C# - оптимальний варіант для Windows

Мова C# - оптимальний вибір для написання програм для Windows, також вона впроваджується у Unity (багатоплатформовому інструменті для розробки застосунків та ігор).

Яку б мову програмування ви би не вибрали для вивчення, рекомендується не вивчати багато теорії, а одразу писати код.