Київський картонно-паперовий комбінат підтримує громадян під час війни
03.10.2022 14:52

В Україні сім місяців триває повномасштабне вторгнення з боку росії. З перших днів українці показали злагодженість у питаннях підтримки захисників та кожного, хто постраждав від війни і опинився у скрутних життєвих умовах. До машстабного волонтерського руху приєдналися як окремі громадяни так і представники бізнесу. Серед головних волонтерів Київської області – Київський картонно-паперовий комбінат.

Для підприємства благодійна діяльність стала фактично окремим напрямком у роботі і з часом компанія на збавляє обсяги допомоги.

Так за останній період Київський КПК передав до департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації — 200 гофроліжок. Ще 100 зручних розкладних меблів для тимчасового перебування громадян і облаштування спальних місць отримав Кластер Промислових та крафтових виробників України.

А також ще 30 ліжок отримала ГО «Всі свої». 

Київський картонно-паперовий комбінат підтримує громадян під час війни

До Київського картонно-паперового комбінату регулярно звертаються по допомогу громадські та волонтерські організації. Компанія має окремий благодійний фонд «Картонник», який опікується питаннями допомоги. Фонд регулярно отримує та відповідає на нові запити. Ідеться не лише про допомогу у вигляді гофромеблів, а й інших видів продуктції комбінату. 

Так нещодавно ГО «Інститут розвитку громад Київської області» отримав від Київського картонно-паперового комбінату паперову продукцію. У передачі був туалетний папір, рушники, серветки.

Попри те, що територіально підприємство розміщене в Обухові, волонтерська підтримка комбінату не обмежена окремими населеними пунктами. Так нещодавно підприємство передало 100 гофроліжок Фастівській міській раді.

Київський картонно-паперовий комбінат не просто реагує на запити про підтримку, а й пропонує допомогу за власною ініціативою. Так представники комбінату знайшли контакти дирекції Черкаського державного  технологічного університету, який розміщує тимчасових переселенців, та передали навчальному закладу.

Університет уже отримав дві партії гофроліжок загальною кількість у 130 одиниць та очікує на поставку ще 50 комплектів гофростільців. Наразі на території Черкаського університету проживає 230 переселенців. І відповідно гофроліжка щодня стають у нагоді. На сьогодні представники навчального закладу уже задіяли 60 ліжок.

Гофромеблі під час війни набули неабиякого попиту і показали свою користь. Вони стали у нагоді у місцях тимчасового перебування людей, в укриттях та на станціях харківського метро, яке стало бомбосховищем під час обстрілів міста. 

Такі картонні меблі мають модульну конструкцію, і їх можна збирати на місці просто з коробки, без будь-яких допоміжних пристроїв чи спеціальних навичок. Ліжка виготовляються з вологостійкого гофрокартону і важать усього 9 кг, при цьому виріб здатен витримувати навантаження до 100 кг.

Загалом за 7 місяців війни Київський КПК вже передав для потреб українців понад 2500 таких ліжок і понад 100 стільців, та продовжує допомагати далі через волонтерські і благодійні фонди, територіальні громади.