Aдвокат Ігор Черезов
28.11.2022 10:08

Скандально відомий адвокат та правозахисник Ігор Черезов вимагає гроші у своїх підзахисних замість обіцяної безоплатної правової допомоги.  

Про це повідомляє видання Vesti.ua, посилаючись на слова "попільнянського стрілка" Анатолія Захаренко, який постраждав від непрофесійних дій Ігоря Черезова. 

Майже два роки тому суд виніс свій вирок – мешканця Житомирщини Анатолія Захарченко було засуджено до довічного ув'язнення. Ця історія свого часу шокувала всю країну. У травні 2020 року Захаренко застрелив 7 осіб. Правоохоронці відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 ККУ. 

Анатолій Захаренко

Але ця історія була не до кінця розкрита. Як стало відомо пізніше, за місяць до трагедії, начальник Попільнянської поліції вимагав у Захаренка 10 000 грн. А, отримавши відмову, відправив на "розбірки" групу колишніх військових. Цей конфлікт нібито й переріс у стрілянину. 

На суді держава надала Захарченку двох безоплатних адвокатів - Марину Шолодько та Ігоря Черезова. Однак, обвинувачений чомусь вирішив відмовитися від їхніх послуг. 

За словами Захарченка, державні адвокати вимагали у родини підсудного кошти за свій "захист" – понад 8 тис. доларів, але жодних успіхів в їхній роботі не було. 

"Як мені потім стало відомо, вони вже "підготували" мене до довічного ув’язнення. Думаю, Черезов насправді працював на інтереси іншої сторони", – вважає Анатолій. 

Як зазначає Захарченко, така поведінка адвокатів - не перший випадок. Втім, такі дії представників закону можуть трактуватися, як протиправні.  

"Держава визначає перелік таких адвокатів і надає їм кошти. Вимагати додаткову винагороду – незаконно і неправильно з точки зору адвокатської етики", – зазначають юристи. 

Ані резонансність справи, ані соціальний статус обвинуваченого не мають ставати приводом для отримання неправомірної вигоди й заважати здійсненню справедливого правосуддя.