Едуард Лобов
24.02.2023 14:42

Військовослужбовцю, білоруському добровольцю Едуарду Лобову із 72-ої окремої механізованої бригади "Чорних запорожців", який загинув під Вугледаром просять надати звання Героя України (посмертно).

Командир загиблого Іван Завершинський зареєстрував на сайті петицій до Президента електронне звернення. У ньому він просить Володимира Зеленського присвоїти звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України - Едуарду Лобову. 

"У своєму останньому бою Едуард Лобов врятував мені життя. Росіяни висадили десант поблизу наших позицій. Едуард вийшов з окопу, і спокійно одиничними пострілами з автомата знешкодив усіх ворогів. Саме ці дії дозволили евакуювати пораненого мене з поля бою. Смертельне поранення Едуард отримав від влучання осколка танкового снаряда коли стріляв по ворожому танку з Javelin", – зазначає у петиції командир загиблого Іван Завершинський.

Як доброволець на боці України Лобов брав участь у війні з літа 2015 року. Перед цим відсидів 4 роки у в'язниці Білорусі за політичну опозиційну діяльність проти режиму Олександра Лукашенка.

У 2022 році, на початку російського вторгнення, Едуард Лобов у складі бригади обороняв столицю України — Київ. Воїни 72-ої ОМБр брали участь у важких боях за Ірпінь, Мощун, Гостомель, Бучу. З літа 2022 року бригада обороняє Україну на Донбасі.

Щоб петицію розглянули потрібно набрати 25 тисяч голосів. Проголосувати можна за ПОСИЛАННЯМ.