БФ «Help For Ukraine» допомогає Бердичівській спеціальній школі на Житомирщині
21.06.2023 15:35

Дітям-сиротам з особливими потребами під час війни найтяжче. Так вважають в благодійній організації «БФ «Help For Ukraine», які організували незвичну «хімічну місію» до Бердичівської спеціальної школи на Житомирщині. Окрім тони традиційного гуманітарного вантажу, волонтери влаштували «Хімічне шоу» та тепле спілкування.

Минулими вихідними волонтери благодійної організації «БФ «Help For Ukraine», привезли дітям Бердичівської спеціальної школи тону гуманітарного вантажу. Близько сотні дітей з особливими потребами – отримали одяг, взуття, каву, продуктові набори, іграшки, солодощі. Більшість цього було доправлено з Німеччини філіалом благодійної організації ASB в Гамбурзі.

Проте особливість цієї гуманітарної місії була в іншому - волонтери організували розважальне «Хімічне шоу». Діти захоплено стежили за дивним світом відкриттів і шиплячих експериментів: смакували рідким азотом зі смаком апельсину та перевіряли власну супер-силу, влаштовували крейзі-вибух туману з подальшим міні-диско-паті. А ще - «підпалювали» руку, приймали чарівний душ, готували чародійні суміші, з яких народжувалися потім казкові дива…

«Цих діток не даремно називають сонячними. Щирі у своїх емоціях, прагнуть контакту, весело всьому дивуючись, випромінюючи позитив і добро. Намагаючись зрозуміти, чому вогонь – не пече, а лід «кусається». І радості, оплесків, щирих емоцій було ціле море навіть коли шоу скінчилося», - говорить віце-президент Благодійного Фонду Вілен Фаталов.

БФ «Help For Ukraine» допомогає Бердичівській спеціальній школі на Житомирщині

Дійсно, такі діти, освоївшись у спілкуванні, дарують оточуючим багато любові і радості. І вони, на відміну від нас, раді звичайним для нас речам. Вони не менш спритні, як і усі діти, вміють щиро, по-наївному сміятися та радіти. І аж ніяк не байдужі до інших. А, підростаючи, багато хто з них без ілюзій вчиться зустрітися з світом дорослих: розвивається, навчається себе обслуговувати, вести нормальний спосіб життя.

Дітки Бердичівської спеціальної школи – особливі. І не тільки тому, що позбавлені батьківського піклування або є дітьми-сиротами і мають вроджені порушення інтелектуального розвитку, аутичні розлади. На їхню долю від народження випали нелегкі випробування, вони потребували й до війни підвищеної уваги. Нині ж - тим більше. І не лише матеріальної, а й моральної… Для них під час війни атмосфера свята - надважлива.

Щедра хвиля добра принесла море радості, тепла й казкової магії! Щасливі емоції та радісний блиск в очах дітей стали найвагомішим доказом того, що спільно з партнерами - міжнародними фондами Nova Ukraine, Medical e.V., мережею автозаправок OKKO і німецькими партнерами - волонтери благодійної організації «БФ «Help For Ukraine», амбасадором якої є Євген Кошовий, зробили велику справу – подарували їм миті справжнього щастя.

«Приємно, коли всупереч війні на вулиці лунає дзвінкий сміх і на дитячих обличчях сяють посмішки, - зазначає президент благодійної організації «БФ «Help For Ukraine» Степан Асланян. - Адже саме вони – найкраще, що є у цілому світі! Раді, що прикрасили їхнє життя і подарували цього дня казку. І обов’язково приїдемо ще з новими подарунками.

Дякуємо нашим партнерам – міжнародним фондам, Medical e.V., а також Nova Ukraine та мережі автозаправок OKKO і нашим німецьким партнерам – за надану можливість допомогти особливим діткам гуманітарним вантажем!».

«У нашому закладі, - розповідає заступник директора Наталія Грабарчук, - загалом перебуває 90 діток, наразі - 38 дітей-сиріт. І вони потребують уваги та підтримки дорослих, як жодні інші. Ми щиро вдячні людям із великим добрим серцем, які не забувають про них і займаються доброчинністю, допомагають тим, хто справді цього потребує: благодійній організації «БФ «Help For Ukraine» та її партнерам - міжнародним фондам Nova Ukraine, Medical e.V. Хай їм усім Господь воздасть сторицею!»

І самі дітки були безпосередні у своїх побажаннях волонтерам на дорогу здоров’я, миру та щоб Господь уберіг благодійників по життю.