Help For Ukraine доставив на Херсонщину портативну водоочисну систему
18.07.2023 13:29

Портативну водоочисну систему від української компанії «Бі Енд Бі Сістемс» доставили волонтери БО в селище Козацьке, що в 5 км від Каховської ГЕС і лінії фронту. Без світла, газу, зв’язку, під щоденними обстрілами, переживши окупацію, тут досі долають наслідки підтоплення і намагаються вирішити проблему гострої нестачі питної води. На думку волонтерів вирішити проблему з водою зможуть саме портативні водоочисні системи.

Цього тижня мешканці селища Козацьке розташованого прямо напроти Каховської ГЕС і лінії фронту отримали від благодійної організації «БФ «Help For Ukraine» портативну водоочисну систему.

«Ми маємо ефективний варіант вирішення проблеми гострої нестачі питної води, - коментує президент фонду Степан Асланян. – Тому започаткували унікальний проект забезпечення їх мобільними водоочисними установками, за що дуже вдячні компанії ТОВ «Бі Енд Бі Сістемс». Поки надано одну. Та сподіваємося, буде більше. Це - великий проект у перспективі навіть для великих міст».

«В Козацьке та розташоване поруч селище Веселе допомога надходить нечасто через близькість до фронту, - додає віце-президент фонду Вілен Фаталов. – Людям тут потрібно геть усе: не лише питна вода, а й одяг, взуття, медикаменти… Тому будь-яка допомога не буде зайвою. Хочемо подякувати голові Миколаївської ОВА Віталію Кіму та за допомогу в організації логістики, а гуманітарному штабу Херсонської ОВА за сприяння нашій гуммісії» .

«Ми робимо все, щоб на Херсонщині люди не просто мали питну воду, а живу, - розповідає засновник та інвестор компанії-виробника водоочисних систем Сергій Веретельніков, - Співпрацюємо з різними благодійними фондами, надаючи ці установки безкоштовно. Вони не просто очищають, а й насичують воду воднем, даючи їй мінусовий заряд. А така вода дає енергію клітинам і виводить із організму токсини».

Також волонтери привезли допомогу в Козацьке та Веселе і від нових партнерів: ТОВ «Цар-Хліб» – 500 батонів, від БФ «Беркат» - 320 упаковок рисової каші з овочами швидкого приготування. А постійні партнери - Міжнародний фонд «Nova Ukraine» і мережа автозаправок OKKO – надали паливо для поїздки та мастило для генераторів, пастор Штефан Келлер із Німеччини - два генератори, БФ Patriot.ua – бутильовану воду. Завдяки Оксані Улан із німецької фундації Medical e.V. мешканці отримали дитячий, чоловічий та жіночий одяг, спецодяг (в тому числі хімзахист), гумові чоботи та спецвзуття, нове взуття, респіраторів, антисептики, медпрепарати, санітайзери, милиці, свічки, дезінфекційний розчин, вологі серветки, маски та ноутбук.

«Українці не раз демонстрували всьому світові свою згуртованість, - підсумовує амбасадор фонду Євген Кошовий. - І у найскладніші часи гуртувалися. Волонтерська підтримка тут важлива для кожної людини. Бо війна - це трагедія нації, а не окремих родин. А повертаючи людям нормальні умови життя, ми даємо опору, віру і сили боротися далі за перемогу».