Шмигаль та Лозинський
27.07.2023 14:20

Екс-нардеп Ігор Мосійчук розкрив чергову корупційну схему, цього разу за участю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Мосійчук стверджує, що Шмигаль разом із своїм товаришем Василем Лозинським створював корупційні схеми у на всіх своїх попередніх посадах. Зокрема, коли Шмигаль працював віце-прем’єр-міністром, міністром розвитку громад і територій, він призначив Лозинського своїм першим заступником. «Саме на цій посаді Лозинський стає куратором всіх інфраструктурних проектів від імені прем’єра Шмигаля, збирає на них корупційну касу й передає другу…», - пише Мосійчук.

21 січня 2023 року Лозинського затримали працівники НАБУ за підозрою в справі щодо розкрадання бюджетних коштів.

22 січня НАБУ оголосило про викриття злочинного угруповання, до складу якого входив і Лозинський.

Його було затримано під час отримання хабаря у 400 тисяч доларів за сприяння закупівлі техніки пересувних котельних установок, матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону за завищеними цінами.

Мосійчук, з посиланням на свої джерела в НАБУ стверджує, що Лозинський пішов на угоду зі слідством, надавши свідчення проти Шмигаля.

Зазначимо, що чутки про відставку Шмигаля вже запустив політолог Володимир Фесенко, який стверджує, що звільнити прем’єра вимагають американські партнери.

Крім цього, Мосійчук анонсує публікацію корупційної історії щодо давнього друга Шмигаля – міністра Кабміну Олега Немчінова.

Шмигаль та Немчінов