Денис Шмигаль
27.07.2023 17:29

Корупціонер Василь Лозинський, якого в січні 2023 року на хабарі взяло НАБУ дав свідчення про участь у корупційних схемах прем’єра Дениса Шмигаля. Про це в своєму Facebook пише екс-нардеп Ігор Мосійчук.

За даними Мосійчука, Шмигаль та Лозинський були знайомі дуже давно, і саме Шмигаль лобіював Лозинського на посади спочатку в.о. голови Львівської ОДА, а згодом призначив своїм заступником в міністерстві розвитку громад. Саме на цій посаді Лозинського заарештували детективи НАБУ.

«Його було затримано під час отримання $400 тис. хабаря за сприяння закупівлі техніки пересувних котельних установок, матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону за завищеними цінами. Всього Лозинський з колегами забезпечив укладання договорів на 280 млн грн…

«Всі сліди вели до Шмигаля який отримував від друга левову частину корупційних, відкатів і хабарів… Після затримання, арешту Лозинського Шмигаль повністю відморозився від дружбана і той був змушений двічі сидіти в СІЗО… Наші джерела в НАБУ стверджують, що для того, щоб вийти з в’язниці Лозинський був змушений піти на угоду з слідством, здавши всіх подєльників», - пише Мосійчук.

Екс-нардеп стверджує, що незабаром опублікує документи і іншої корупціної історії за участі Шмигаля, цього разу із міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчиновим.

Екс-нардеп не виключає, що Шмигаля незабаром можуть звільнити.

«За інформацією з Банкової сьогодні-завтра президент Володимир Зеленський вийде з зверненням до народних депутатів. Нам повідомляють, що полетять голови деяких нардепів, чиновників і міністрів», - стверджує Мосійчук.