Хімпром
03.09.2023 10:55

Журналіст Ярослав Бондаренко оприлюднив переписку з представниками так званого «Хімпрому», які погрожують йому та іншим журналістам за публікацію матеріалів про діяльність наркокартелю, передає "Антикор".

За словами журналіста, йому написали невідомі з погрозами та вимогою зняти матеріали про діяльність наркосиндикату, відомого під назвою «Хімпром» та його так звану «королеву» Карину Койнаш:

химпром quridhiqzzirant

Для того, щоб погрози були реальнішими, Бондаренку надіслали повне досьє на нього та на журналіста порталу «Антикор», якого представники «Хімпрому» вважають причетним до публікацій. Ці досьє містять повний перелік особистих даних, які можна отримати лише співробітникам силових органів, та й то – виключно після відповідного рішення суду.

химпром

Як пише "Антикор", знаючи нашу країну та її чиновників (і силовиків у тому числі), можемо майже стовідсотково припустити – дані про журналістів були продані тими, хто має доступ до відповідних баз. Гроші дав «Хімпром», можливо – ФСБ, хоча особливої різниці немає. І тому є кілька очевидних запитань із цього приводу. Хто ті люди, які торгують конфіденційними даними направо і наліво? Які ще дані і кому вони продають? І які вже продали? І хто покупці?

Тому ми публічно звертаємося до Служби безпеки України та Національної поліції з вимогою негайно почати розслідування інформації, оприлюдненої Ярославом Бондаренко про загрозу життю його та інших людей, на яких представники «Хімпрому» отримали повні досьє. Також вимагаємо з’ясувати канали продажу конфіденційних даних на громадян України та негайно перекрити ці канали, притягнувши винних до кримінальної відповідальності.