Олексій Бутенко
07.09.2023 13:17

Суд поновив Олексія Бутенка на посаді Генерального директора Нафтогаз Біоенергія НАК Нафтогаз України. Судовий процес тривав чотири місяці. Чи готовий Олексій Бутенко повернутися на посаду, з'ясували журналісти.

29 серпня 2023 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області поновив Олексія Бутенко на посаді Генерального директора ДП Нафтогаз Біоенергія НАК Нафтогаз України. Про це в телефонній розмові повідомив адвокат Андрій Мазалов: «Рішення суду підлягає до негайного виконання (частина восьма статті 235 К3пП України та частина перша статті 65 Закону України «Про виконавче провадження»). Щодо повідомлення про підозру Бутенка О.М., то воно має характер незаконного кримінального переслідування та всі дії працівників прокуратури та поліції дуже схожі на виконання замовлення опонентів пана Бутенка О.М. У справі немає жодного доказу вчинення Бутенком О.М. будь-якого кримінального правопорушення, крім того, судом вже встановлено факт незаконного повідомлення про підозру Бутенку О.М. Можна вважати, що історія дескридетації порядної людини, бізнесмена, з метою усунення його з посади, та заволодінням його особистим майном ( це окрема тема журналістського розслідування, яке триває) завершилася»-зазначив адвокат.

рішення суду по Олексію Бутенко

Олексій Бутенко очолював ДП Нафтогаз Біоенергія НАК Нафтогаз України з травня 2022 року. Звільнили його з цієї посади у лютому 2023 року через надуману причину, яка основана на брудному приголомшливому наклепі, але після ретельного дослідження 29 серпня Бориспільський міськрайонний суд Київської області поновив його на даній посаді.

Найперше, як пояснює пан Бутенко, він подав позов до суду, аби захистити свої честь та гідність. Як повідомив він ЗМІ, рішення суду дотримується, та найближчим часом повернеться на посаду Генерального директора ДП Нафтогаз Біоенергія НАК Нафтогаз України: «Я радий, що справедливість перемогла, тому обов'язково виконаю рішення суду і повернуся на посаду»- зазначає Олексій Бутенко.

Нагадаємо, що на початку лютого цього року Олексій Бутенко звернувся в НАБУ з прохання перевірити і розпочати провадження за фактом наклепу, а саме заяви громадянина Куртева, що позиціонує себе як експерта енергетичного ринку. «Стало очевидно, що мета цього свідомого наклепу на мене і команду - спроба дискредитації, впливу. І мова не лише про мене. Це спроба втрутитися у роботу державної компанії НАК Нафтогаз України. Моя діяльність є відкритою і всі знають, що будь-які «схеми» зі мною не працюють. Готовий відповісти за кожен гвинтик» . Про це у Facebook заявив пан Бутенко.