Мітинг
22.11.2023 17:53

За які кошти вони живуть? Вони мають час писати розлогі пости і коментарі в соцмережах, активно ходити на мітинги під міську та обласну ради, збирати донати на ЗСУ. Хоча за словами активних мітингувальників під міською радою, вони працюють у режимі 7/24 на допомогу ЗСУ. Адже волонтерська праця – це робота без грошової винагороди.

Виникає закономірне питання: за що живуть тернопільські волонтери? Де вони працюють?

Реальні волонетри не мають часу мітингувати

Є справжні волонтери – різкі, емоційні. Ігор Хома – справжній волонтер. Щотижня він збирає людську допомогу, купляє за донати амуніцію, дрони, тепловізори – і на фронт. Особисто. Днями і ночами в дорозі. В найгарячіші точки. Для ЗСУ. Для Перемоги. Але Ігор також не забуває про те, як прогодувати свою сімʼю. На замовлення виготовляє диво-столи із старих коренів повалених дерев і приносить замовникам красу і затишок їхнього дому.

Скрін

А бувають активісти-волонтери інші.

Як де-факто заробляють гроші активісти-волонтери?

А ось реальне фото з соцмережі тернопільської волонтерки Любов Атласюк, яке вона вже видалила. Вдумайтесь! Публічно ПРОДАЄ позашляховики для ЗСУ.

Скрін

Схема працює дуже просто. Волонтерка закупляє автівки (або інші товари) за кордоном за пільговою ціною, уникає розмитнення товару (бо це ж волонтерка), перевозить авто в Україну і продає її. Для вищої довіри піариться на телебаченні. Це зараз найбільш популярна тема для заробітку. Правоохоронці вже відрили тисячі кримінальних справ щодо реалізації таких схем.

Тернопільщина багата псевдоволонтерами. Памʼятаєте такого собі Андрія Козака з Ланівців, який хотів стати головою ОДА та обіцяв перетворити Тернопілля на Швейцарію! Памʼятаєте? А де він зараз? «Прокурорами і слідчими встановлено, що підозрювані за зібрані на підтримку Збройних Сил України добровільні пожертви громадян придбали для особистого використання автомобілі Land Rover – Range Rover та Audi – Q5, а також мобільні телефони Apple IPhone 13 Pro Max та інші матеріальні цінності на загальну суму понад 2 мільйони гривень», – йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури. Більше того, за інформацією поліції, псевдоволонтери з Ланівців планували також купити будинок.