поліція
23.11.2023 19:13

Багато хто з людей йде у владу для того, щоб реалізувати свої здібності, спробувати зробити щось, що потрібно людям і державі. Але є такі, хто розглядає державну посаду лише як можливість збагачення, посилення свого впливу і, як результат, підтримання, або заснування свого бізнесу. Такі люди, після обрання чи призначення, починають експансію і намагаються підпорядкувати собі якомога більше владних процесів та грошових потоків. Для цього вони обіймають одну, дві, а то і більше посад, до яких можуть дотягнутися.

Саме таким виявився депутат Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області Дудка Руслан Петрович. Обравшись на місцевих виборах у 2020 році тодішній секретар Софіївсько-Борщагівської сільської ради не читав антикорупційного законодавства, або просто проігнорував його, вирішивши сидіти одним тулубом на декількох стільцях. Але, як стало відомо в серпні 2023 року, Національна поліція це помітила і розпочала перевірку інформації, що надійшла з НАЗК, стосовно порушення Дудкою ст.25 («Обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності») Закону України «Щодо запобігання корупції». Нагадаємо, що відповідальність за це передбачена статтею 172-4 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Сподіваємось, що таким чином Поліція змусить Руслана Петровича припинити «тягнути ковдру на себе», послабить його жадібність та буде прикладом для інших можновладців.