Енергетика
07.12.2023 20:52

Сьогодні, 7 грудня, українців закликали зменшити споживання електроенергії для уникнення введення графіків відключень світла через дефіцит потужності в енергосистемі. Нагадаємо, російські війська атакували теплову електростанцію на сході України. За повідомленням Міністерства енергетики України, удар призвів до серйозних пошкоджень обладнання станції.

Зараз українська генерація електроенергії відчуває труднощі у забезпеченні потреб при падінні температури навколишнього середовища. Про це під час телемарафону повідомляє голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише РБК-Україна.

За словами Кудрицького, при зниженні температури українській генерації важко забезпечити потрібний обсяг виробництва.

У зв'язку з цим "Укренерго" розраховує на швидкий відновний запуск всіх енергоблоків, які можуть бути введені в експлуатацію, особливо протягом грудня. Крім того, глава компанії закликає прийняти необхідні регуляторні рішення для повного залучення імпорту з Європи.

Враховуючи тенденцію до зниження споживання електроенергії навколо Нового року, Кудрицький вказав, що може наступити період, коли потреба в електроенергії буде меншою. Однак він попереджає про можливі напружені тижні, особливо при низьких температурах.

Міністерство енергетики звертається до споживачів із закликом розумно та економно використовувати електроенергію, особливо в пікові години, щоб підтримати роботу енергетиків.

"Особливо з 9 до 19. Не включайте одночасно потужні електроприлади. Переносьте прання на нічні години. Вимикайте світло в приміщеннях, які не використовуєте", - нагадують українцям.

Нагадаємо, українцям рекомендують бути готовими до вимкнення світла.