ЗСУ
11.12.2023 08:59

Українські військові зберігають позиції на лівому березі Дніпра, біля Кринків Херсонської області ведуть бої з ворогом, атаки не припиняються.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЗСУ продовжили наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області. За інформацією Генштабу ЗСУ, Сили оборони утримують позиції на східному березі Дніпра і завдають ударів по російських позиціях у цьому районі.

Російський військовий блогер заявив, що українські війська захопили нові позиції на острові Великий Потьомкін (на південний захід від міста Херсон), хоча ISW оцінює, що українські сили вже контролюють весь острів. Також російські блогери зазначають, що бої тривають біля села Кринки (30 км на північний схід від Херсона), українські сили мають стабільно високий темп операцій у цьому районі.

Також Міністерство оборони Росії опублікувало кадри, на яких нібито видно, як невизначені підрозділи Повітряно-десантних військ проводять повітряну розвідку українських позицій на західному (правому) березі Дніпра.

Нагадаємо, російські безпілотники можуть нести як протипіхотні міни ОЗМ, ПМН, ПОМ, так і протитанкові — ПТМ-3 і ПТМ-4, щоб дистанційно мінувати територію України.