Земля
11.12.2023 18:19

Російська Федерація планує провести інвентаризацію земельних ділянок на окупованих територіях. У подальшому їх намір "націоналізувати" території, власники яких відмовились переоформлювати право власності, інформує Центр національного спротиву.

Згідно з ЦНС, для реєстрації права власності відповідно до окупаційного законодавства потрібно отримати російський паспорт. Таким чином, ворог фактично застосовує політику шантажу на тимчасово окупованих територіях.

У своєму повідомленні ЦНС зазначає, що російська сторона загрожує відбирати майно українців, яке розташоване на земельних ділянках, власники яких відмовились від переоформлення права власності.

Центр національного спротиву підкреслює, що допомога окупантам у відбиранні земельних ділянок та майна українців може призвести до покарання під час деокупації, оголошуючи таких осіб зрадниками.

"Конфіскація майна є однією з мір покарань за колабораціонізм", - попереджають у повідомленні.

Додамо, що російські загарбники використовують терористичні методи на тимчасово окупованих територіях, зокрема, забороняють рух автотранспорту з українськими номерами з 1 січня 2024 року.