F-16
12.12.2023 09:00

Американський винищувач F-16 зазнав аварії в Жовтому морі біля узбережжя Південної Кореї у понеділок ввечері, 11 грудня, під час тренувального польоту, повідомляє Reuters.

Пілот вирішив катапультуватися через "надзвичайну ситуацію в польоті".

Після інциденту пілот був врятований місцевою береговою охороною та доставлений на авіабазу Кунсан.

Представники ВПС США зазначили, що причини аварії наразі з'ясовуються.

Командир полку, полковник Меттью Гетке, висловив подяку південнокорейській береговій охороні за порятунок пілота та повідомив, що стан останнього задовільний.

Авіабаза в місті Кунсан є однією з двох ключових баз, які використовуються американськими військовими в Південній Кореї.

Раніше повідомлялося, що в Узбекистані зазнав аварії військовий вертоліт.

Також ми писали, що в Росії у компанії «Аерофлот» виникли проблеми із заміною гальм, що прийшли в непридатність, в іноземних літаках. Через це пілотам доводиться їх вимикати.

Зазаначимо, що російські цивільні літаки стали частіше ламатися після того, як санкції, запроваджені через вторгнення в Україну, відрізали Росію від обслуговування лайнерів та постачання оригінальних запчастин. Щоб підтримувати літаки у робочому стані, Росавіація роздала авіакомпаніям сертифікати розробників авіатехніки. Це дозволило перевізникам самостійно провадити ремонт суден, після чого вони почали розбирати деякі літаки на комплектуючі для обслуговування іншої частини свого парку.

З весни 2022 авіакомпанії вимагають від персоналу не вносити дефекти техніки в бортові журнали (TLB), внаслідок чого літаки часто літають несправними. За словами колишнього пілота авіакомпанії Nordwind, багато перевізників почали літати, покладаючись на «російську авось».