Пожежа
12.12.2023 10:30

У Харкові сьогодні, 12 грудня, сталася трагедія: внаслідок пожежі в ліфті дев'ятиповерхового будинку загинула людина. Про це повідомляє ДСНС України в Харківській області та директора Департаменту зв'язків із громадськістю та ЗМІ Харківської міської ради Юрій Сидоренко. Пожежа спалахнула у житловому будинку на вулиці Сергія Грицевця.

За повідомленням рятувальників, вогонь охопив ліфт у ліфтовій шахті площею біля 8 квадратних метрів. Тіло загиблої людини виявили всередині палаючого ліфту, інформація про її особу та причину смерті встановлюється.

Пожежу локалізували о 06:55, а через сильне задимлення сходової клітини рятувальники евакуювали 10 мешканців на свіже повітря.

За словами директора Департаменту зв'язків із громадськістю та ЗМІ Харківської міської ради Юрія Сидоренка, попередній аналіз вказує на те, що несправність ліфту ймовірно не була причиною пожежі.

Експерти вважають, що епіцентр події був у кабіні ліфту, але точна причина загоряння – це питання для подальшого слідства.

Сидоренко також зазначив, що чи було це навмисний підпал кримінального характеру чи необережне поводження з вогнем визначить слідство.

Раніше повідомлялося, що в Україні троє малят загинули в полум'ї.