ЄС Україна
13.12.2023 10:58

Президент Євроради Шарль Мішель заявив, що в Євросоюзі хочуть прискорити виробництво боєприпасів, щоб допомогти Україні.

Про це заявив Шарль Мішель в коментарі "Радіо.Свобода"

"Ми вирішили запровадити те, що називаємо Європейським фондом миру, щоб заохотити більшу військову підтримку України у координації з нашими державами-членами. Є спільна політична воля вдосконалити інструмент, вдосконалити механізм, заснований на базі, що ми хочемо надати через ЄС і двосторонню допомогу більше ракет, більше боєприпасів", - відзначив Шарль Мішель.

Також Шарль Мішель зазначив, що розвиток інвестицій у власні оборонні можливості ЄС планують обговорити на саміті лідерів, запланованому на 14-15 грудня.

На саміті цього тижня лідери ЄС також планують розглянути й надання Україні 20 мільярдів євро на наступні чотири роки на фінансування її військових потреб.

Нагадаємо, Міністерство оборони США оголосило, що перелік додаткової військової допомоги на 200 мільйонів доларів, про яку Джо Байден оголосив під час зустрічі з Володимиром Зеленським, включає в себе засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та допоміжне обладнання.