Танки
14.12.2023 08:58

Протягом одного місяця Росія здатна виробити чи відремонтувати 100-150 танків. Ця кількість «набагато більша» від тієї, яку може забезпечити Європейський Союз.

Про це під час безпекового форуму у Ризі заявив держсекретар Міністерства оборони Яніс Гарісонс, пише Delfi.

Водночас він зазначив, що «якщо подивитися в історію, то перемагають ті, хто здатен забезпечити кращу ефективність військової техніки та зброї». За його словами, важливу роль також відіграє логістика і швидкість поставок.

Гарісонс підкреслив, що якщо Росія здійснить вторгнення у країни Балтії, для перемоги над нею потрібно мати військово-індустріальну базу, котру ЄС має збільшити.

«Ми можемо збільшити кількість солдатів, але нам потрібна зброя, танки та інші речі, які поки що нікому виробити в такій кількості, щоб забезпечити наявні потреби», - сказав Гарісонс.

Очільниця правління Латвійської федерації індустрії оборони та безпеки Еліна Егле додала, що Європа поділена на дві частини, де одні країни майже не говорять про війну в Україні і безпеку в регіоні, а інші «фактично перебувають у стані війни», намагаючись діяти швидше і озвучувати наявні проблеми.

Нагадаємо, Росія взяла тактичну паузу у питанні запуску ракет по українській території із Чорного моря у зв'язку з кількома факторами.