Свічка
16.12.2023 13:38

Актор Меттью Перрі помер від "впливу кетаміну". Такі висновки зробило бюро судово-медичної експертизи, повідомляє американський журнал PEOPLE.

Актор Меттью Перрі

Згідно з звітом, Перрі помер через вплив кетаміну (це галюциноген, який використовується як наркоз, в США його використовують для лікування депресії, ПТСР, а також в ході терапії, пов'язаної з вживанням героїну).

Крім кетаміну серед факторів, які сприяли його смерті, вказані утоплення, ішемічна хвороба серця і вплив бупренорфіну (це лікарство, яке використовується для лікування розладів, пов'язаних із вживанням опіоїдів).

Зазначається, що Меттью Перрі помер в кінці жовтня на 55-му році життя в результаті утоплення. Розтин показало, що Перрі, який, "за повідомленнями друзів, був чистим протягом 19 місяців", знаходився на інфузійній терапії кетаміном. Причому його останній курс лікування відбувся всього за півтора тижні до смерті. Однак судовий експерт відзначив, що "кетамін в його організмі на момент смерті не міг бути результатом цієї інфузійної терапії, оскільки період напіврозпаду кетаміну становить від 3 до 4 годин або менше".

Згідно з результатами розтину, смерть Перрі настала від "невідомого шляху вживання наркотиків".

"При високому рівні кетаміну, виявленому в післясмертних зразках крові Перрі, основні летальні наслідки повинні були бути пов'язані як із зайвою стимуляцією серцево-судинної системи, так і з пригніченням дихання", - йдеться в звіті бюро судово-медичної експертизи. У результаті чого актор втратив свідомість і утопився.