ЗСУ
18.12.2023 07:57

Російські окупанти намагаються захопити хоча б якісь нові населені пункти та змінюють тактику ведення боїв на фронті.

Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун поділився даними про втрати противника. В етері телемарафону полковник також розповів про тактику окупантів.

Полковник Штупун заявив, що Росія продовжує активні піхотні атаки. Минулої доби збільшилася кількість ворожих артилерійських обстрілів. Мовиться про Авдіївський та Мар'їнський напрямки. Окупанти для підтримки своєї піхоти застосовують авіацію та бронетехніку.

«Одна з причин такої активізації – це намагання захопити хоча б якісь населені пункти до настання більших холодів. Зимувати у селах та містах, навіть зруйнованих, або у таких руїнах як Мар'їнка, набагато простіше, ніж у чистому полі», - пояснив він.

Спікер заявив, що країна-агресорка постійно змінює свою тактику та експериментує. Наприклад, окупанти змінюють пору доби для штурмів. Росіяни атакують невеликими групами піхоти, до 20 осіб. Інколи загарбники відправляють велику колону автотехніки, а потім намагаються швидко висадити десант та забрати машини.

Як пояснив полковник, у такий спосіб загарбники намагаються зберегти техніку. Якщо раніше десь 80% ворожої техніки залишалося, і наші воїни її палили та підривали, то зараз противник намагається відтягнути машини одразу назад. При цьому свою піхоту окупанти не жаліють.

Речник наголосив, що українські захисники стійко тримають оборону та проводять активні дії на визначених напрямках. Протягом доби наші воїни відбили 10 атак ворога в районах Степового, Авдіївки, Первомайського та південніше Тоненького.

Нагадаємо, в ніч на 16 грудня російські загарбники обстрілювали Херсон та область. Як повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram, внаслідок ворожих атак троє осіб постраждали.