Наступ ЗСУ
19.12.2023 09:38

Українські військові не припиняють ані наступ, ані оборону. Збройні сили України не згортають свої операції, а переформатують їх за умов дефіциту снарядів.

Про це заявив прес-секретар Сил оборони Таврійського спрямування полковник Олександр Штупун в ефірі Київ 24.

Таким чином він прокоментував публікацію агентства Reuters, коментар якому раніше дав командувач оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСГВ) Таврія Олександр Тарнавський. На думку Олександра Штупуна, у гонитві за гучним заголовком журналісти спотворили слова командувача.

"Боєприпаси перерозподіляються. Існує зменшення (кількості) боєприпасів, це не секрет. Але говорити про повне згортання операцій... Ну, наприклад, ОСГВ Таврія веде дві операції – оборонну та наступальну. Згорнути одну просто неможливо. Це зрозуміло всім військовим, але не зрозуміло всім цивільним”, - говорить Олександр Штупун.

Reuters навело слова Тарнавського, який сказав, що ЗСУ зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і були змушені згорнути низку операцій через брак допомоги західних союзників. Він уточнив, що ЗСУ перейшли до оборони на південно-східному фронті на деяких ділянках, але намагаються атакувати на інших ділянках фронту.

Нагадаємо, армія РФ здійснила 1 ракетний і 6 авіаційних ударів, а також 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.