Тварини
20.12.2023 20:14

Електронні ветеринарні паспорти з'являться у застосунку "Дія". Це допоможе у боротьбі зі зростанням чисельності безпритульних тварин.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, відповідальний за цифровий розвиток, цифрові трансформації і цифровізацію, Денис Башлик, заявив, що недавно Уряд прийняв рішення про запуск проекту ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.

Фото

"Прибирається монополія державних клінік на реєстрацію тварин. Цей проєкт дозволить усім ветеринарам, які працюватимуть із Реєстром, видавати ветеринарні паспорти державного зразка. Водночас реєстрація тварин буде безплатною і для ветеринарів, і для власників домашніх тварин", - розповів Башлик.

Однією з переваг прийнятої постанови є те, що власникам спростять можливість відновлення документів на тварину та підтвердження права власності на неї, полегшення пошуку зниклих тварин, а згодом - відображення електронних ветеринарних паспортів у застосунку "Дія".

Державну ініціативу вже підтримали провідні українські та міжнародні ветеринарні і зоозахисні організації: Всеукраїнська гільдія ветеринарів, Українська асоціація лікарів ветеринарної медицини (USAVA), Спілка власників ветеринарної справи, Асоціація зоозахисних організацій України, UAnimals, Happy Paw, Save Pets of Ukraine, Four Pows, Eurogroup for Animals, International Fund for Animal Welfare (IFAW) та багато інших.

Раніше повідомлялося, що інтерактивна карта укриттів з'явиться на Єдиному порталі державних послуг "Дія".

Також ми писали, що в Україні змінюють правила мобілізації. Проте у Мінцифрі запевнили, що повісток у "Дії" не буде.