росіяне
21.12.2023 19:54

Більше половини росіян назвали 2023 рік щасливим для себе. Дані отримані в результаті опитування, організованого банками ВТБ і Відкриття, в якому взяло участь 1500 людей. Дослідження проведено в рамках благодійної акції "Я — молодець".

Так, для 55% росіян минулий рік був кращим або таким самим добрим, як 2022-й. Серед основних позитивних моментів 2023 року — відсутність проблем зі здоров'ям, відпочинок, який залишив приємні спогади, та гармонія в особистих стосунках.

33% росіян повідомили про поліпшення свого фінансового стану, 33% опитаних подорожували за межами свого регіону, 12% відзначили появу нової роботи, а 11% завели домашню тварину.

Відповідаючи на питання про свою фінансову стратегію у 2023 році, 13% опитаних росіян повідомили, що брали кредити на великі покупки та більше витрачали. З них 5% брали іпотеку. 18% витрачали та формували заощадження в рівних частках, намагаючись підтримувати баланс; 29% головним чином заощаджували, накопичуючи кошти на депозитах та накопичувальних рахунках; 40% не обтяжували себе кредитами та не заощаджували.

Нагадаємо, спікер Ради РФ Валентина Матвієнко вважає, що в Росії необхідно негайно прийняти закон про щастя. Вона запропонувала створити Міністерство щастя. Відомство буде перевіряти всі закони на предмет підвищення щастя населення.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгення в Україну, загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 21 грудня склали 350 270 осіб.

Нагадаємо, що Росії вибори президента триватимуть три дні - з 15 по 17 березня 2024 року. 8 грудня глава Кремля Володимир Путін офіційно заявив про намір знову переобиратися. У такому разі Путін зможе залишатися при владі щонайменше до 2030 року. Причому прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков уже заявив, що Путіна переобирають із результатом у 90% голосів.

Тим часом, диктатор Росії Володимир Путін заявив про масове бідність в країні і закликав росіян "карабкатися" самостійно.