Потяг
23.12.2023 15:05

Члени профспілки, представляючи німецьких машиністів, заявили, що перебої в русі поїздів на німецькій залізниці триватимуть і в 2024 році. Згідно з повідомленням РБК-Україна, члени профспілки вирішили провести безстрокові страйки у наступному році через розбіжності з головним національним залізничним оператором Deutsche Bahn (DB) стосовно робочого часу та оплати праці.

Графік курсування поїздів в Німеччині вже постраждав від страйків у поточному році, і протести мають продовжитися й у 2024 році. Профспілка GDL оголосила про 24-годинний "попереджувальний страйк" 8 грудня, що призвело до серйозних перебоїв у роботі поїздів, що експлуатує Deutsche Bahn.

Головна вимога профспілки — скоротити робочий час позмінно працюючих з 38 до 35 годин на тиждень без зменшення зарплати. Також вони вимагають підвищення зарплати на 555 євро на місяць та одноразову виплату до 3000 євро через інфляцію.

Профспілка GDL заявила, що страйки не будуть проведені до 8 січня 2024 року, але їх вплив на рух поїздів може відчутно відзначитися в початковій частині наступного року. У разі впливу страйків на подорожі, Deutsche Bahn надає кілька варіантів компенсації, таких як перенесення чи скасування подорожі безкоштовно та повне відшкодування у випадку скасування поїзда.

"Прохання утриматися від необов'язкових поїздок під час страйку і перенести свою подорож на інший час", – заявили в компанії.

Як отримати компенсацію

Якщо страйки вплинуть на вашу подорож, у вас є кілька варіантів: У деяких випадках DB встановлює "спеціальну домовленість" яка дозволяє перенести подорож і виїхати раніше запланованого часу; Є можливість відкласти подорож і скористатися квитком на пізнішу дату на вибір, при цьому немає обмежень щодо того, коли квиток можна використовувати; Бронювання місць можна скасувати безкоштовно; Якщо ваш поїзд скасовано, ви можете отримати повне відшкодування без жодних санкцій.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині не будуть примушувати українськіх біженців вступати до лав ЗСУ.

Нагадаємо, що УЗ призначила додаткові потяги на новорічні свята.