НАБУ
23.12.2023 17:18

Ексміністр інфраструктури і член партії Порошенка Володимир Омелян намагався уникнути кримінальної справи за незаконне збагачення завдяки своїм політичним зв’язкам. Як пише журналіст-розслідувач Володимир Бойко, про це свідчать матеріали НАБУ. Зокрема, детективи записали розмову між тодішнім керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким та нардепом від «Голосу» (а нині головою комітету ВР зі свободи слова) Ярославом Юрчишиним.

«Гріх не згадати, як Юрчишин обговорював, кому з посадовців можна повідомляти про підозру в скоєнні корупційних злочинів, а кому – ні. Пропоную ознайомитись з уривком з протоколу про проведення негласних слідчих (розшукових) дій», - зазначає Бойко.

Він пише, що у ході проведення НСРД зафіксовано розмову між керівником САП Холодницьким Н.І. та керівником Transparency International Ukraine Юрчишиним Я.Р., яка відбулась 16.02.2018 в службовому кабінеті Холодницького:

Х. – В них зараз наступні три підозри – Омелян, ...

Ю. – На хера?

Х. – От і я питаю. В Омеляна багатий тесть, купив дочці, яка живе в Швейцарії фактично. Взяв будинок, записав на неї. Вони хочуть йому прописати незаконне збагачення, бо він не вказав, що він там живе і це фактично це його будинок.

Ю. – Тобто він в декларації не вказав цей будинок?

Х. –…Вони зачепили Омеляна, хочуть йому зараз, після Труханова, і як його везли в тюрму, хер я їм що дам.

Нагадаємо, що раніше Національне антикорупційне бюро України опублікувало листування міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Ця переписка свідчила про те, що урядовець міг свідомо приховувати свої статки.