Війна в Україні
26.12.2023 07:57

Українські військові на фронті відчувають дефіцит окремих видів снарядів, через що послаблюється можливість завдавати ударів по окупантах. Водночас у цій ситуації українські військові шукають альтернативні способи ведення боротьби проти росіян.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

Він зазначив, що українські військові використовують інші типи та види зброї, яка наразі є доступною.

Олександр Штупун зауважив, що наразі українські військові для протидії окупантам посилили використання FPV-дронів і дронів зі скидами, які можуть переносити на собі мінометні міни.

Водночас він наголосив, що українським військовим не вистачає снарядів саме радянського зразка, оскільки більшість артилерії в нашої держави саме з тих часів.

Але наразі працює артилерія 155 міліметрів, тобто натівського зразка.

Він наголосив, що артилерія зі 155 міліметровим калібром набагато точніша і дозволяє виконувати ті завдання, які перед українськими військовими наразі стоять.

Як повідомлялося, втрати Росії у війні в Україні на ранок понеділка, 25 грудня, склали 760 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить приблизно 353 950 військових. Крім того, ЗСУ знищили 2 літаки та 33 артсистеми ворога.