Тимошенко
26.12.2023 20:57

Партія "Батьківщина" підтримає законопроект про мобілізацію у його поточній формі. Для партії неприйнятні статті про скасування броні для інвалідів третьої групи, педагогів і студентів.

Лідер партії Юлія Тимошенко повідомила про це через свій акаунт у Facebook, наголошуючи, що мобілізація під час війни є необхідною, але повинна бути проведена справедливо. Також вона висловила думку, що українське військо потребує технологічного підсилення і закликала до розгортання потужного військово-промислового виробництва на рівні держави.

У своєму відеозверненні Тимошенко висловила пропозицію призупинити виплати всіх зовнішніх і внутрішніх боргів України у 2024 році, а також скасувати підвищення зарплат чиновникам. Вивільнені кошти у розмірі 650 мільярдів гривень вона пропонує спрямувати на запуск потужного вітчизняного військово-промислового виробництва.

"Нам треба закон про всебічний розвиток технічно-наукових новацій для власної розробки і виробництва зброї. Ці розробки вже є, потрібна фінансова підтримка держави. Ми мусимо діяти чітко раціонально, стратегічно і переможно, а не йти в глухий кут", - наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що у Німеччині не будуть примушувати українських біженців вступати до лав ЗСУ та не депортуватимуть їх.

Між тим, міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив, що країна готова допомогти Україні в мобілізації її громадян, якщо буде підписано відповідний договір. Він зазначив, що в Естонії мешкає близько 7500 громадян України призовного віку, але багато з них звільнені від мобілізації.

"Ми готові посприяти в доставці цих людей з Естонії в Україну, якщо вони цього потребують", – додав Ляенеметс.

Військовий стан в Україні продовжено до 14 лютого 2024 року. Тому проведення мобілізаційних заходів не уникнути.