Робот
27.12.2023 20:25

У Сполучених Штатах Америки робот на заводі Tesla напав на інженера через програмний збій, повідомляє Daily Mail.

Зазначається, що інцидент трапився на техаському заводі, де робот напав на працівника через несправність програмного забезпечення.

Інцидент відбувся, коли чоловік працював над програмним забезпеченням для двох роботів Tesla, які стояли поруч. Робот вирушив до нього, притиснув і занурив свої металеві кігті в спину та руку працівника.

Свідки події, двоє інших працівників, здійснили відключення екстреного режиму, натискуючи кнопку аварійного відключення.

Зазначається, що призначенням цього робота було захоплення і переміщення щойно відлитих алюмінієвих деталей автомобіля.

Інцидент був зафіксований у звіті про травми. Зазначається, що в результаті нападу у потерпілого залишилася "відкрита рана" на лівій руці, проте в звіті Tesla зазначено, що інженер не потребував відгулів на роботі.

Раніше повідомлялося, що компанія Neuralink Ілона Маска шукає волонтера для участі в першому клінічному випробуванні на мозку. Операція передбачає видалення частини черепа, щоб за допомогою робота вставити в мозок електроди та надтонкі проводи.

Робота комп'ютера буде полягати в тому, щоб зчитувати та аналізувати мозкову діяльність людини, а потім передавати цю інформацію за допомогою бездротової мережі на ноутбук чи планшет.