Бронежилет
28.12.2023 10:58

В Україні сертифікували перший бронежилет для військовослужбовиць. Після першого етапу його допрацювали з урахуванням будови жіночого тіла.

Про це повідомила пресслужба міністерства Міноборони.

«Вигнута бронеплита, звужені плечі, розширений низ — такі конструктивні особливості має перший сертифікований в Україні бронежилет для жінок-військових», — розповів головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Шарко.

Повідомляється, що бронежилет — українського виробництва, його розробила компанія Українська броня. Зразок пройшов два етапи випробувань: після першого етапу його допрацювали з урахуванням будови жіночого тіла.

«Оскільки у жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю у «чоловічому» варіанті бронежилета», — зазначив Олександр Шарко.

Жіночий варіант передбачає вигнуту назовні бронеплиту, а за іншими параметрами не відрізняється від затвердженого раніше загальновійськового бронежилета. Важить бронежилет від 10,5 кілограмів залежно від розміру і комплектації.

Після сертифікації жилет став доступним для централізованої закупівлі. Міністерство оборони чекає від Генштабу даних щодо необхідної кількості таких виробів.

Нагадаємо, українським силам повітряної оборони вдалося знищити 7 з 8 ворожих БпЛА типу «Shahed», якими Росія вночі, 28 грудня, атакувала Україну.