Болгарія
28.12.2023 18:39

Уряд Болгарії збільшив термін дії гуманітарної програми допомоги для українських біженців - до 30 квітня 2024 року громадяни України матимуть можливість скористатися державною підтримкою за чинними умовами, передае sofiaglobe.com.

Схема гуманітарної допомоги включає в себе здійснення державних виплат для місць тимчасового розміщення біженців з України, що забезпечує українцям можливість отримання безкоштовного житла.

Програма допомоги була кілька разів змінена та розширена, і згідно з останнім рішенням уряду, її термін закінчувався 31 грудня 2023 року.

За даними урядового порталу, в Болгарії на даний момент перебуває 52 125 українців із тимчасовим захистом, хоча за весь період програми статус отримали 171 571 особа. За державною схемою проживають 6 919 біженців.

Раніше повідомлялося, що українських біженців у Нідерландах просять за можливості переселятися із притулків в орендоване житло.

Нагадаємо, сьогодні українці виявляють більшу тенденцію до внутрішньої міграції в межах країни, але вже не в західні області, як це було на початку повномасштабного вторгнення.