Рятівники
29.12.2023 18:21

Кількість загиблих у Києві в результаті масованої атаки Росії зросла до 8 осіб. Рятувальники витягли ще два тіла із-під завалів, повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Зазначається, що число жертв внаслідок ракетного удару по столиці зросло.

"Рашистські ракети забрали життя 8 людей. Ще 30 осіб постраждало. Пошуково-рятувальна операція ще не завершена...", - йдеться у повідомленні.

Київська областна вйськова адміністрація повідомляє, що внаслідок падіння уламків збитих ворожих ракет на Київщині кількість пошкоджених приватних будинків у трьох районах області зросла до 17. Пошкоджені дахи та паркани, вибиті вікна, посічені фасади. Також до 12 зросла чисельність пошкоджених автівок.

Оперативними групами виявлено пошкодження школи та будівлі однієї з державних установ.

Людині, яка була травмована внаслідок атаки, надана вся необхідна медична допомога.

Нагадаємо, російська армія здійснила наймасованіший ракетний удар по Україні. У результаті обстрілів постраждали Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса. Є постраждаі та загиблі.

Спочатку росіяне атакували "Шахедами", випустивши 36 безпілотників. Під час атаки ворог випустив масу ракет різних типів, зокрема крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал", протирадіолокаційні ракети Х-31П, Х-59, а також зенітні керовані ракети С-300.

Загалом було використано 158 засобів повітряного нападу, з яких протиповітряна оборона знищила 114 цілей. Над Києвом протиповітряна оборона збила більше 30 цілей, а внаслідок атаки в столиці спалахнула пожежа у будинках та на складі в Шевченківському районі, де триває розбір завалів.