Розшук
02.01.2024 22:01

У Запоріжжі з’явився перший в Україні Центр із розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин – під час бойових дій та на тимчасово окупованих територіях, повідомляє «Голос України».

Зазначаєтся, що у центрі працюватимуть понад 40 поліцейських – це слідчі, працівники кримінальної поліції, кіберполіцейські та спеціалісти-криміналісти.

Начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько розповів, що розшук безвісти зниклих – це питання, яке потребує нових підходів у вирішенні.

"Той досвід, який ми вже отримали, дозволяє ефективно проводити розшукові дії, встановлювати долі наших цивільних громадян та захисників», – зазначив він.

Правоохоронці проводитимуть опитування громадян, які заявили про безвісне зникнення, збір та обробку всього масиву інформації для встановлення можливого місцезнаходження зниклих людей – перебування у полоні, за кордоном або доведення факту загибелі.

Зокрема на базі центру робитимуть відбір ДНК-зразків у біологічних родичів зниклих безвісти та в подальшому призначатимуть судові експертизи.

Нагадаємо, сьогодні, 2 січня, російські окупанти, атакувати Україну ракетами та дронами-камікадзе "Шахед". Головною ціллю ракетного удару став Київ. Ворог запустив по столиці велику кількість крилатих ракет, а також 10 гіперзвукових ракет "Кинджал". Сили протиповітряної оборони змогли збити 72 російські ракети. В містах досі працюють бригади рятувальників.