Зеленський
02.01.2024 21:37

Сьогодні, 2 січня, росіяне вкотре масовано атакували Україну. Для цього вони використовували дрони-камікадзе та ракети. Загалом українські захисники сьогодні знищили 72 ракети. Незважаючи на таку результативну роботу ППО, у Києві та низці областей є постраждалі. Зокрема, у столиці поранення отримали десятки мирних мешканців через падіння уламків.

У вечірньому зверненні до українців президент України Володимир Зеленський зауважив, що найближчими днями слід звертати особливу увагу на сигнали повітряної тривоги. На тлі частих російських ударів важливо зберегти життя.

Зеленський нагадав, що внаслідок сьогоднішнього удару російських окупантів поранення отримали 130 людей. При цьому п'ять мирних жителів загинули.

Він висловив співчуття тим, хто втратив рідних та близьких.

"І, будь ласка, особливо в ці дні звертайте увагу на сигнали повітряної тривоги. Нелюди ці хочуть завдати болю Україні. Важливо берегти життя", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, що вебкамери, які транслювали роботу ППО під час сьогоднішньої ракетної атаки на Київ заблоковано. СБУ закликає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот СБУ: t.me/stop_russian_war_bot.