Війна в Україні
03.01.2024 11:19

Сили оборони України просунулися вперед у районі Вербового Запорізької області. Окупанти залишають захвачені позиції, наступ ЗСУ триває.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

На Запорізькому напрямку українські військові відбили атаку армії РФ неподалік Роботиного.

«У районі Вербового українські війська просунулися вперед, змусивши ворога покинути деякі позиції», — розповіли в Генштабі.

Також протягом минулої доби відбулося 57 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 89 ракетних та 72 авіаційних ударів, у тому числі дронами типу “Shahed-136/131”, здійснив 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та понад 130 поранених цивільних, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових та багатоквартирних будинків, інша цивільна та промислова інфраструктура в Київській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях.

Нагадаємо, російські військові ввечері 2 січня обстріляли Харків. Ракета влучила в будівлю школи у Основ'янському районі. Будівля обвалилася.