Катівня
03.01.2024 19:01

Російські окупанти під Луганськом планують організувати катівню з метою проведення "виховних робіт" з людьми. Про це повідомив Артем Лисогор, голова Луганської обласної військової адміністрації, у своєму Telegram-каналі 3 січня.

За його словами, ворог планує використати колонію в місті Суходольськ, яке тимчасово перебуває під контролем російської армії. Раніше тут здійснювалася вербування для підрозділів "Шторм Z", проте тепер можливі зміни в цьому плані.

Зазначається, що тих, хто відмовився йти на "м'ясні штурми", переводять до виправних установ на території РФ, де з ними проводять "виховні роботи".

Росіяни отримали завдання - якнайшвидше звільнити територію колонії. Люди, які можуть собі це дозволити, купують свою свободу, це схоже на практику часів набору бойовиків у ПВК "Вагнер".

Місцеві мешканці хвилюються через погіршення криміногенної ситуації в місті та його околицях.

"Наші звільнені села майже щодня перебувають під вогнем ворога. Так, у Невському учора пролунали одразу чотири вибухи – загарбники влучили по раніше зруйнованим об’єктам. Нових пошкоджень наразі не зафіксовано. Як і попередньої доби, росіяни активно застосовували дрони-камікадзе, а також тричі вдарили з авіації – по Білогорівці та Серебрянському лісу", - також йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що окупанти жителям "нових" територій з 1 січня вже підняли призовний вік. Тепер в армію призиватимуть із 18 до 30 років, а не з 18 до 27 років, як це було раніше.