Ракета
03.01.2024 20:39

Сьогодні пообіді, 3 січня, в Україні оголосили повітряну тривогу на сході України, а також у частині південних областей. Повітряні сили попередили про активність ворожої тактичної авіації на східному та південно-східному напрямках, а також ризик застосування авіаційного озброєння.

Близько о 14:21 в Дніпрі в місті пролунали вибухи. Повітряне командування "Схід" пізніше повідомило, що у місті збили керовану авіаційну ракету Х-59.

"За уточненою інформацією, сьогодні пообіді наші захисники збили в Дніпровському районі 2 ворожі ракети. Через падіння уламків виникла незначна пожежа. Зайнялася суха трава на відкритій території", - пише голова Дніпропетровської області Сергій Лисак у Telegram-каналі.

Нагадаємо, 29 грудня Росія завдала наймасштабнішого ракетного удару по Україні з початку повномасштабної війни. Унаслідок ворожої атаки було уражено 18 населених пунктів у 10 областях; постраждало 170 людей; загинуло 53 людини; врятовано 22 людини. Загалом по Україні були випущені 158 ворожих цілей, силам ППО вдалося збити 114 об'єктів - 87 крилатих ракет і 27 безпілотників.

У Шевченківському районі столиці завершили аварійно-рятувальні роботи після масованої ворожої атаки.