ВСУ
06.01.2024 08:03

В Україні триває повномаштабна війна, яку розв'я зала Росія. Впродовж останньої доби на фронті в відбулося 62 бойові зіткнення. Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівому березі Дніпра в Херсонській області та відбивають атаки в районі Бахмуту й Авдіївки в Донецькій області, йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook сьогодні, 6 січня.

Загалом противник виконав 5 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак російських військ, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Житлові будинки та інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань та пошкоджень.

Вночі російські окупанти нанесли черговий авіаційний удар, використовуючи 2 безпілотники типу "Shahed-136/131". Усі ворожі дрони були знищені.

Під авіаційні удари потрапили наступні населені пункти: Новомихайлівка в Донецькій області, Мала Токмачка в Запорізькій області, Зміївка та Червоний Маяк в Херсонській області.

Понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей опинилися під артилерійським обстрілом.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу та 1 пункту управління противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 3 атаки противника біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 4 атаки ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 17 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку оборонці продовжують стримувати загарбників біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 15 атак.

На Шахтарському напрямках загарбники наступальних (штурмових) дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Зокрема, протягом минулої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський прокоментував найбільш масовану атаку по Україні, яку Росія завдала 29 грудня. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.