Погода
06.01.2024 08:14

В Україні очікується похолодання, інформує Укргідрометцентр.

Синоптики передбачають сніг у північній частині країни та дощ на Закарпатті та Прикарпатті. У решті регіонів опадів не передбачається. На півночі можлива ожеледиця на дорогах, а також ожеледь у Волинській та Рівненській областях.

Ночі в областях країни відзначатимуться температурою від 2 до 7 градусів морозу, в Чернігівській та Сумській областях до -13 градусів. На Закарпатті, півдні Одеської області та в Криму буде тепло - від 0 до 5 градусів тепла. Удень очікується від 1 до 6 градусів тепла, в південно-західних областях - від 7 до 12 градусів тепла, а на півночі країни від 0 до 5 градусів морозу.

Вітер буде змінних напрямків, зі швидкістю 3-8 м/с.

На період з 7 по 9 січня очікуються складні погодні умови, із сильним снігопадом та морозами до 25 градусів. Пізніше температура підніметься, але залишиться в мінусі. До кінця наступного тижня можливий послаблення снігу та морозу.

Середня місячна температура в Україні у січні 2024 року прогнозується в межах 0...-4 градусів морозу. У Закарпатті, Криму, Одеській та Херсонській областях очікується тепліше - від 0 до +2 градусів, що на 1,5-2,0 градусів вище норми.

Зазначимо, що рятувальники закликають громадян України утриматися від масових купань у водоймах та ополонках на свято Водохреща, яке цього року відзначається 6 січня за новим церковним календарем (замість 19 січня).

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2024 року.