міні-ТЕЦ
06.01.2024 13:38

В Україні була встановлена перша когенераційна установка (міні-ТЕЦ), яку придбала Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Цю установку встановили у Старокостянтинові Хмельницької області.

Як повідомляє пресслужба USAID, когенераційна установка обладнана газопоршневим двигуном, що дозволяє одночасно генерувати теплову та електричну енергію для забезпечення електропостачання котелень.

Ця установка призначена для забезпечення безперебійного постачання тепла об'єктам критичної та соціальної інфраструктури, які знаходяться поблизу, а також мешканцям багатоквартирних будинків.

Кетлін Кірш, керівник енергетичної групи Офісу критичної інфраструктури USAID/Україна повідомила, що мала та середня когенерація, яку USAID постачає в Україну цієї зими, сприятиме стабільному теплопостачанню протягом опалювального сезону 2023-2024 років.

USAID закуповує 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів з метою забезпечення стабільного тепло- та енергопостачання протягом зимового періоду.

"Це обладнання забезпечить енергією місцеву критичну інфраструктуру, таку як котельні, теплові пункти, насосні станції систем водопостачання та водовідведення, а також гарантуватиме стабільне теплопостачання для понад 1 млн жителів та близько 1000 соціальних об'єктів", - додали у USAID.

Нагадаємо, українцям рекомендують бути готовими до вимкнення світла. Міністерство внутрішніх справ України нагадало українцям, як правильно користуватися генераторами.