Гроші
08.01.2024 19:00

На кінець 2023 року фактичний рівень безробіття в Україні практично вдвічі перевищив показник, зафіксований на кінець 2021 року перед початком війни. Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає РБК-Україна.

За його словами, фактичний показник безробіття порівняно з довоєнним 2021 роком виріс майже вдвічі.

"Якщо рахувати за методикою Міжнародної організації праці, то у нас безробіття 19% - у два рази більше, ніж було в 2021 році. Ми розуміємо, що офіційна статистика не відображає тих, хто уникає мобілізації. Тому у фонді зайнятості у нас значаться менше 100 тисяч безробітних", - заявив Гетманцев.

Одним із наслідків росту безробіття є зубожіння населення, що, на жаль, є нормальним явищем під час воєн. Люди, не спроможні задовільнити мінімально необхідні суспільні потреби за рахунок власних фінансових ресурсів.

"Війна - це такий період, коли всі біднішають. Через війну у нас суттєво зросло безробіття та рівень бідності. Це абсолютно передбачувано", - констатував Гетманцев.

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть легалізувати дистанційну та надомну роботу.

Нагадаємо, що останнім часом в Інтернеті активно поширюються схеми шахрайства, пов'язані з пропозиціями роботи, які вимагають від потенційних працівників фінансових вкладень. Шахраї пропонують роботу онлайн, але для початку роботи чи отримання інформації потрібно сплатити кошти за доступ до відповідних сайтів або проєктів.