ППО
09.01.2024 09:18

Постачання систем протиповітряної оборони та ракет до них від західних партнерів мають вирішальне значення для України. Адже російські війська експериментують із новими способами подолання української ППО.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Російські та українські сили зараз залучені в тактичні та технологічні наступально-оборонні перегони, в яких обидві сторони постійно експериментують та адаптують свої дальні удари та протиповітряну оборону", — говорять аналітики.

Аналітики наголошують, що західні системи ППО та постачання зенітно-ракетних комплексів Україні в короткостроковій та середньостроковій перспективі також мають важливе значення для захисту оборонної промисловості, оскільки російські війська продовжують завдавати ударів по промислових об'єктах України.

Також в ISW повідомили, що в Україні наголосили на необхідності додаткових систем ППО після чергової великої серії російських ракетних ударів і атак безпілотників у ніч із 7 на 8 січня.

До того ж фахівці Інституту зауважили, що речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що відсоток російських повітряних цілей, збитих українськими військами в ніч із 7 на 8 січня, не змінився порівняно з попередніми, більш інтенсивними російськими ударами. Однак Україна потребує нових систем ППО, оскільки РФ запускає більше дронів і ракет.

Як повідомлялося, Збройні сили України та війська РФ наразі беруть участь у тактичній і технологічній гонці озброєнь для наступу та оборони. Під час неї обидві сторони експериментують й адаптують свої дальні удари та протиповітряну оборону.