Свічка
09.01.2024 20:49

У віці 70 років 9 січня помер народний артист України Віталій Білоножко. Трагічну новину повідомила його дружина, Світлана Білоножко, зазначивши, що артист тривалий час перебував у лікарні. Причина його смерті — зупинка серця. Лікарям не вдалося врятувати легендарного виконавця, пише "Гордон".

Віталій Білоножко

Віталій Білоножко, народний артист України, належав до видатних українських та радянських виконавців, які володіли мистецтвом співу як в опері, так і на естраді, використовуючи техніку бельканто. Він володів неповторним оксамитовим баритоном.

Народившись на Сумщині, Віталій навчався в Сумському музичному училищі та Київській Державній консерваторії. Він працював солістом Київського театру естради на Подолі та з 1981 року виступав як соліст Держтелерадіо України. Він гастролював у 25 країнах світу та мав постійних авторів для свого репертуару — композиторів Олександра Злотника та Олександра Осадчого.

У 1995 році Віталію Білоножку було присвоєно звання народного артиста України. Також він разом із дружиною, Світланою, заснував Міжнародний фестиваль сімейної творчості "Мелодія двох сердець" у 1999 році.

Віталій Білоножко також викладав естрадний спів у Київському національному університеті культури і мистецтва. Він був активним учасником культурної діяльності та політики, кандидатом у народні депутати на парламентських виборах 2019 року.

Під час російсько-української війни Віталій Білоножко залишався в Києві, спробувавши вступити до територіальної оборони, але його не прийняли. Він також висловлював турботу щодо своїх родичів на Донбасі та висловлював сум за їхню долю в умовах війни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що співак Тото Кутуньо помер у віці 80 років.